Tips från min personliga tränare

Har en personlig tränare som skrev detta till mig:
Notis: Se ALLTID till att få i dig protein, fett och kolhydrat i varje måltid. Kändisdieter som Atkins, LCHF är livsfarligt och rubbar blodsockernivån. För dig som vill bygga är dessa regler viktiga.

Frukost: Kan bestå av ägg, tonfisk, skinka, kyckling, kalkon på en fullkornsmacka (Lingongrova brukar vara populära, alt pågen), smör (ät naturligt smör), avocado, nötter (mandlar, cashew, valnötter, paranötter etc) är en bra fettkälla. Yoghurt med müsli med cashewnötter i. Juice är helt okej!

Mellanmål 1: Ett äpple för att hålla igång

Lunch: Ät det du kan i skolan men se till att få i dig ett bra mellanmål - Yoghurt med nötter, macka med något proteinbaserat:

Mellanmål - se ovanstående. Det är okej att fuska med bullar och glass ibland! :-) Så länge du får i dig de tre viktiga ingredienserna

Middag: Kan t.ex. Spaghetti (fullkorn), köttfärssås - som vanligt - byt bara ut pastan.
Quinoa är också extremt bra, för det innehåller väldigt mycket protein trots att det är ett sädesslag. Det är bra att äta efter träning. Se även till att få i dig frukt emellanåt, och mycket grönt (dvs under dagens lopp)Avocado, paprika, sallad, tomat, squash, palsternacka. Supergoda att ugnsbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0